درمان گرفتگی عضلات و هر آن چه که باید در مورد آن بدانید!

درمان گرفتگی عضلات

درمان گرفتگی عضلات یکی از موضوعاتی است که بسیاری از ورزشکاران به دنبال درمان آن هستند در حال حاضر اکثر ورزشکاران حرفه ای حتی نیمه حرفه ای حداقل یک بار گرفتگی عضلات را تجربه کرده اند گرفتگی عضلات علاوه بر درد شدیدی که به بدن وارد میکند میتواند باعث بروز بیماری های جدیدی نیز در این افراد شود به همین دلیل ضروری است که افراد راه های درمان آن را بدانند

ما در این مقاله از سایت بدنسازی با مهدی شرافت تلاش میکنیم تا به طور کامل شما را با موضوع درمان گرفتگی عضلات آشنا کنیم اگر دوست دارید بدانید اگر عضلات تان گرفت باید چگونه سریعا آن را درمان کنید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید

بهتر است در همین ابتدای مقاله به سراغ تعریف جامع درمان گرفتگی عضلات برویم و آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم

گرفتگی عضلات چیست ؟

گرفتگی عضلانی انقباضات ناگهانی و غیرارادی است که در عضلات مختلف رخ می دهد. این انقباضات اغلب دردناک هستند و می توانند بر گروه های مختلف عضلانی تأثیر بگذارند. ماهیچه هایی که معمولاً درگیر می شوند شامل عضلات پشت ساق پا، پشت ران و جلوی ران شما هستند.همچنین ممکن است گرفتگی هایی را در موارد زیر تجربه کنید:

  • دیواره شکم
  • بازوها
  • دست ها
  • پا

درد ناگهانی که از چند ثانیه تا 15 دقیقه طول می کشد، شایع ترین علامت گرفتگی عضلانی است. در برخی موارد، یک توده برآمده از بافت عضلانی زیر پوست نیز می‌ تواند همراه با گرفتگی همراه باشد. به احتمال زیاد شما فارغ از برنامه تمرینی خود و در زندگی روزمره نیز این موضوع را تجربه کرده باشید و برای تان سوال باشد که علت این موضوع چیست. در ادامه به سراغ بررسی علت گرفتگی عضلات خواهیم رفت

** پیشنهاد مطالعه : درد عضلانی تاخیری DOMS چیست و چگونه آن را برطرف کنیم ؟

درمان گرفتگی عضلات

علل گرفتگی عضلات چیست ؟

گرفتگی عضلات دلایل مختلفی دارد. برخی از گرفتگی ها ناشی از استفاده بیش از حد از عضلات شماست. این معمولاً در هنگام ورزش رخ می دهد.آسیب ‌های عضلانی و کم ‌آبی نیز می ‌تواند باعث ایجاد گرفتگی شود. کم آبی بدن عبارت است از ، از دست دادن بیش از حد مایعات در بدن.

علاوه بر مواردی که به آن ها اشاره کردیم ، سطوح پایین هر یک از مواد معدنی زیر که به عملکرد سالم ماهیچه کمک می کند نیز ممکن است باعث گرفتگی عضلات شود:

همچنین خون رسانی کم به پاهای شما می تواند باعث گرفتگی در آن نواحی هنگام ورزش، راه رفتن یا شرکت در فعالیت های بدنی شود.گاهی اوقات نیز یک وضعیت پزشکی می تواند باعث گرفتگی عضلات شود. از مهمترین این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد

  • اعتیاد به نوشیدنی های الکلی
  • بارداری
  • نارسایی کلیه
  • کم کاری تیروئید یا عملکرد کم غده تیروئید

تشخیص گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلانی معمولاً بی ضرر است و نیازی به مراقبت پزشکی ندارد. با این حال، اگر گرفتگی عضلات شما شدید است، و مدت هاست که بهبود نمی یابد باید به پزشک مراجعه کنید. علت این موضوع می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد.

برای اطلاع از علت گرفتگی عضلات، پزشک معاینه فیزیکی انجام می دهد. آنها ممکن است از شما سوالاتی بپرسند، مانند:

  • هر چند وقت یکبار گرفتگی عضلات شما اتفاق می افتد؟
  • کدام عضلات تحت تأثیر قرار می گیرند؟
  • آیا دارویی مصرف می کنید؟
  • الکل می نوشید؟
  • عادات ورزشی شما چیست؟
  • روزانه چقدر مایعات می نوشید؟

همچنین ممکن است برای بررسی سطح پتاسیم و کلسیم در خون و همچنین عملکرد کلیه و تیروئید به آزمایش خون نیاز داشته باشید. همچنین برای بانوان ممکن است آزمایش بارداری نیز نیاز باشد.پزشک شما ممکن است یک الکترومیوگرافی (EMG) تجویز کند. این تستی است که فعالیت عضلانی را اندازه گیری می کند و ناهنجاری های عضلانی را بررسی می کند. ام آر آی نیز ممکن است یک آزمایش مفید در این زمینه باشد علاوه بر این موارد ، میلوگرام یا میلوگرافی، یک مطالعه تصویربرداری دیگر، ممکن است مفید باشد.

حال که به اندازه کافی در مورد گرفتگی عضلات دانستیم بهتر است به سراغ راه های درمان گرفتگی عضلات برویم و ببینیم که چه راه هایی برای درمان گرفتگی عضلات وجود دارد

درمان گرفتگی عضلات

می توانید در اولین نشانه اسپاسم، کمپرس گرم یا سرد را روی عضلات دردناک خود قرار دهید تا درد گرفتگی عضلات را کاهش دهید.  برای این کار می توانید از یکی از موارد زیر استفاده کنید:

  • یک پارچه داغ
  • یک پد گرمایشی
  • یک پارچه خیس و سرد
  • یخ

کشش عضله آسیب دیده نیز می تواند درد گرفتگی عضلات را کاهش دهد. به عنوان مثال، اگر ساق پای شما گرفتگی دارد، می توانید پای خود را با دست خود به سمت بالا بکشید تا ماهیچه ساق پا کشیده شود.اگر درد شما بهبود نیافت، سعی کنید از داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن استفاده کنید ( البته بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید و ما توصیه ای برای مصرف دارو به شما نمیکنیم)

گرفتگی عضلات می تواند خواب شما را نیز مختل کند. اگر این اتفاق افتاد، با پزشک خود در مورد شل کننده عضلانی تجویزی صحبت کنید. این دارو به شل شدن عضلات و آرام کردن اسپاسم کمک می کند.کنترل علت اصلی گرفتگی عضلات می تواند علائم شما را بهبود بخشد و اسپاسم را کاهش دهد. برای مثال، اگر سطوح پایین کلسیم یا پتاسیم باعث ایجاد گرفتگی عضلات شود، ممکن است پزشک مکمل ‌های خاصی را به شما توصیه کند.

حال ممکن است از خودتان بپرسید که آیا راهی برای جلوگیری از گرفتگی عضلات وجود دارد یا نه! در ادامه به این موضوع نیز اشاره خواهیم کرد

جلوگیری از گرفتگی عضلات

ساده ترین راه برای جلوگیری از گرفتگی عضلانی، اجتناب یا محدود کردن تمریناتی است که عضلات شما را تحت فشار قرار می دهد و باعث گرفتگی می شود.

علاوه بر این موارد شما میتوانید کارهای زیر را نیز انجام دهید :

  • قبل از شرکت در ورزش ، حرکات کششی یا گرم کردن را انجام دهید. گرم نکردن بدن می تواند منجر به آسیب عضلانی شود.
  • بلافاصله بعد از غذا خوردن ورزش نکنید
  • مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و شکلات را کاهش دهید.
  • مطمئن شوید که مایعات کافی می نوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید. بدن شما هنگام فعالیت بدنی آب بیشتری از دست می دهد، بنابراین مصرف مایعات خود را هنگام ورزش افزایش دهید.
  • با نوشیدن شیر و آب پرتقال و خوردن موز مصرف کلسیم و پتاسیم خود را به طور طبیعی افزایش دهید.
  • با پزشک خود در مورد مصرف مکمل ویتامین صحبت کنید تا مطمئن شوید که بدن شما مواد مغذی و مواد معدنی لازم را دریافت می کند.

ما در این مقاله از سایت فیتنس با مهدی شرافت تلاش کردیم تا شما را با موضوع درمان گرفتگی عضلات آشنا کنیم امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.در صورت تمایل میتوانید سری به صفحه مینی دوره رایگان فیتنس ، دوره آموزش پیشرفته فیتنس و آموزش حرکات اصلاحی سری بزنید و از محتویات موجود در آن استفاده کنید

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
درد عضلانی تاخیری

درد عضلانی تاخیری DOMS چیست و چگونه آن را برطرف کنیم ؟

آنچه در این پست میخوانید تشخیص درد عضلانی تاخیریعلت درد عضلانی تاخیریدرد و تمرین خوب!راه های برطرف کردن درد عضلانی…

بیشتر بخوانید
مراقبت از پوست بعد از تمرین

مراقبت از پوست بعد از تمرین ( 10 نکته برای جلوگیری از جوش زدن بعد از باشگاه)

آنچه در این پست میخوانید فواید ورزش برای پوستمراقبت از پوست بعد از تمرین مراقبت از پوست بعد از تمرین…

بیشتر بخوانید
مصرف بیش از حد پروتئین

مصرف بیش از حد پروتئین چه مشکلاتی برای بدن به وجود می آورد؟ بررسی علمی و جامع!

آنچه در این پست میخوانید مشکلات مصرف بیش از حد پروتئینمیزان ایده آل مصرف پروتئین بارها در مقالات مختلفی به…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *