انواع تیپ های بدنی در بدنسازی

1

هر فرد اگر ورزش و شاخه بدنسازی را با هدف گذاری آغاز کرده باید عوامل موثر در هموار سازی مسیر منتهی به این هدف را در نظر داشته و با استفاده از این موارد سعی کند که زودتر به آنجه که در نظر دارد برسد . یکی از ابتدایی ترین مواردی که هر فرد در ورود به بدنسازی باید به آن توجه کند ، بررسی انواع استایل های بدنی در بدنسازی و تشخیص تیپ بدنی خود و تهیه برنامه غذایی و ورزشی متناسب با آن است .

در واقع هر نوع از تیپ های بدنی متناسب با حجم عضلات ، چربی و ساختار اسخوانی به یک نوع خاص از رژیم غذایی و تمرینات بدنسازی ، جواب می دهد . به طور کلی تیپ های بدنی از دید بدنسازی به سه دسته اندومورف ، مزومورف و اکتومورف تقسیم می شود . در ادامه این مقاله از سایت مهدی شرافت هر یک از انواع تیپ های بدنی در بدنسازی را به صورت مجزا تعریف کرده و ویژگی های برجسته هر گروه را ارائه داده ایم تا هر فرد با مطالعه آن تیپ بدنی خود را شناسایی کند .

 

گروه اول – تیپ بدنی اندومورف

ویژگی بارز افراد با این نوع از تیپ بدنی وزن زیاد ، میزان چربی بالا و کاستی ساختار ماهیچه ای بدن می باشد . در واقع می توان گفت تیپ بدنی اندومورف نقطه مقابل تیپ بدنی اکتومورف می باشد . این نوع از سیستم بدنی غالبا تحت عنوان ” چاق ” مطرح می شود چراکه عضلات بدن توسط چربی های انباشته شده ، احاطه می شوند .

در این نوع از تیپ بدنی بالا رفتن وزن و چاق شدن به راحتی صورت می گیرد و افرادی که این نوع از استایل بدنی را دارند معمولا استعداد چاقی نسبتا بالایی دارند این در حالی است که لاغری و کاهش وزن این دسته معمولا سخت تر از سایر گروه ها است چراکه بدن بیشتر تمایل به ذخیره چربی دارد .

افرادی که جزو دسته تیپ بدنی اندومورف قرار می گیریند معمولا ساختار عضلانی نسبتا ضعیف و شل دارند که معمولا قوی ترین عضلات این تیپ بدنی ممکن است در قسمت ران ها باشد . هم چنین از دیگر ویژگی های بارز سیستم بدنی اندومورف می توان به سیستم گواش نسبتا ضعیف و متابولیسم نسبتا آرام نیز اشاره کرد .

 

تیپ بدنی اندومورف در یک نگاه :

  1. غالبا چاق با درصد چربی انباشته بالا
  2. اندام گلابی شکل ( باسن و ران های پهن و شانه های باریک تر )
  3. عضلات ضعیف
  4. سوخت و ساز ( لاغری ) کند و سرعت بالا در اضافه کردن وزن
  5. استخوان بندی و اندام درشت

9

 

گروه دوم – تیپ بدنی اکتومورف

 

در این گروه از تیپ بدنی معمولا فرد دارای تیپ بدنی لاغر با عضلاتی باریک و درصد چربی بدن بسیار کم می باشد . همانطور که پیش از این نیز اشاره شده است تیپ بدنی اکتومورف نقطع متقابل تیپ بدنی اندومورف می باشد . این افراد در ظاهر در گروه افراد ” لاغر ” دسته بندی می شوند زیرا چربی بسیار ناچیز و عضلات ریز تر سبب کوچک نشان داده شدن جثه آن ها می شود .

افرادی که در گروه اکتومورف قرار می گیرند برای وزن گرفتن مسیر سختی را در پیش دارند چراکه به دلیل عدم تمایل بدن به جذب چربی بالا حجم گیری و در نتیجه درشت تر شدن بدن ، سرعت وزن گیری بسیار پایین می آید . این افراد برای اضافه کردن وزن به ویژه در دوره حجم باید کالری بیشتری به نسبت سایر افراد مصرف کنند چراکه سوخ و یاز بدنی بالایی را دارند .

این افراد باید دقت داشته باشند که تمرینات زیاد در کنار سرعت بالای سیستم سوخت و ساز بدن سبب می شود تا بدن اکتومورف ها مستعد از دست دادن سریع چربی بوده و در مقابل از سرعت حجم گیری و عضله سازی پایینی برخوردار باشد . البته بر خلاف ظاهر ضعیف و لاغر باید گفت که اکتومورف ها از سطح انرژی نسبتا بالایی برخوردار هستند .

 

تیپ بدنی اکتومورف در یک نگاه :

  1. لاغر اندام ( زیر وزن استاندارد ) با عضلات باریک
  2. سطح انرژی بالا
  3. استخوان بندی ریز با شانه ها و قفسه سینه باریک
  4. سوخت و ساز بالا و وزن گیری سخت
  5. درصد چربی انباشته بسیار ناچیز

 

88

 

گروه سوم – تیپ بدنی مزومورف

 

شاید بتوان گفت ترکیب ویژگی های ایده آل تیپ بدنی اندومورف و اکتومورف سیستم بدنی مزومورف را به وجود می آورد . شاخصه بارز و برجسته تیپ بدنی مزومورف ، چربی نسبتا کم در کنار عضلات متناسب و نسبتا قوی می باشد . افرادی که در این دسته بدنی قرار می گیرند بهترین سیتم برای بدنسازی و پرورش اندام را دارند .

در تیپ بدنی مزومورف هم از دست دادن وزن و هم بالا بردن وزن به راحتی انجام می شود و لذا بدیهی است که افراد با این تیپ بدنی چه در دوره کات و تفکیک عضلانی بدنساری که نیاز به از دست دادن چربی دارند و چه در دوره حجم که نیاز به وزن گیری دارند دچار مشکل نمی شوند و راحت تر به هدف مورد نظر خود می رشند .

تیپ بدنی مزومورف که از ابتدا بستر بدنی ورزشکاری را دارد معمولا رشد عضلانی بسار عالی و مستعدی را دارد و بدنسازانی که این تیپ بدنی را دارند مسیری هموار تر برای رسیدن به تیپ بدنی ایده آل ورزشی را دارند . معمولا استیل بدنی تیپ مزومورف به حالت مستطیلی نزدیک بوده و تصویری استوار از شخص نمایش می دهد .

 

تیپ بدنی مزومورف در یک نگاه :

  1. اندام مستطیلی با شانه و سینه های پهن و کمر باریکتر
  2. حجم عضلانی بالا و قوی
  3. وزن گیری و لاغری راحت
  4. عضله سازی راحت تر و بهتر
  5. درصد چربی انباشته بسیار ناچیز

 

سخن پایانی

با مطالعه اطلاعات با می توانید نوع تیپ بدنی خود را تشخصی داده و با توجه به ویژگی های آن ، برنامه غذایی و تمرینی خود را مشخص کنید . البته خاطر نشان می شود که برخی از افراد در نوع خاصی از این تی بدنی ها دسته بندی نشده و برخی ویژگی ها از هر سیستم بدنی را داشته باشند که در این حالت می توان گفت تیپ بدنی ترکیبی دارند .

توصیه می شود پس از مطالعه این مقاله می توانید با مطالعه سایر مقالات تخصصی و تجربی ارائه شده در سایت مهدی شرافت ، از تغذیه و برنامه تمرینی دوره بدنسازی تیپ های بدنی و سایر موارد مربوط به تمرینات بدنسازی مطلع شوید .

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

استپ وزنی چیست؟ راه های از بین بردن استپ وزنی

آنچه در این پست میخوانید در برخی مواقع به نظر می رسد که وزن شما ثابت مانده و تکان نمی…

بیشتر بخوانید

کاهش چربی شکم (بهترین راه ها برای کاهش چربی شکم)

آنچه در این پست میخوانید اول از همه، چربی شکم چیست؟دلایل به وجود آمدن چربی شکم11 روش برای کاهش چربی…

بیشتر بخوانید

لاغری بعد از زایمان (راه های تناسب اندام بعد از زایمان چیست؟)

آنچه در این پست میخوانید چه مدت طول می کشد تا بعد از زایمان تناسب اندام اولیه خود را به…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مانی حمزه زاده 30 فروردین 1400

اوایل متن اشتباه تایپی داره ولی در کل عالی بود

*اندام گلابی شکل ( “باشن” و ران های پهن و شانه های باریک تر )

امین موسوی 30 فروردین 1400

ضمن عرض سلام. سپاس از نظر شما دوست عزیز. مورد اصلاح شد.