طریقه صحیح شنا زدن

طریقه صحیح شنا زدن

شنا همیشه بخشی از روتین‌های ورزشی مؤثر در نظر گرفته می‌شود. معمولاً آموزش بدنسازی چه در باشگاه چه در منزل و چه برای مبتدیان یا فیتنس پیشرفته برای ورزشکاران باسابقه، همگی در خود «شنا» دارد. انجام تمرینات شنا به صورت روزانه می‌تواند راهی عالی برای افزایش سطح تناسب اندام شما بدون نیاز به استفاده از هیچ وسیله ورزشی، پرداخت هزینه عضویت در باشگاه و استفاده از هر چیزی غیر از وزن بدن خود برای به دست آوردن نتیجه باشد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد طریقه صحیح شنا زدن و دلایلی که شنا یکی از تمرینات بسیار مؤثر است صحبت کنیم. برای دریافت آموزش طریقه صحیح شنا زدن و سایر حرکات بدنسازی می‌توانید به وب سایت مهدی شرافت قهرمان بدنسازی مراجعه نمایید و از آموزش رایگان بدنسازی بهره‌مند شوید.

·        تقویت همزمان چند ماهیچه

شنا همزمان چند عضله را درگیر می‌کند به شرطی که با طریقه صحیح شنا زدن آشنا باشید. با انجام شنا می‌توانید عضلات ناحیه سینه، شانه‌ها، سه‌سر، دوسر و بالای کمر را تقویت کنید. علاوه‌بر این به دلیل نیاز به حفظ فرم بدن، عضلات مرکزی، لگن و ساق پا نیز فرم می‌گیرند. بنابراین اگر به دنبال تمرینی هستید که هم پایین تنه و هم بالا تنه شما را درگیر کند، حتماً باید شنا را در روتین خود قرار دهید.

·        تنظیم حرکت بر اساس نیاز بدن

نکته مثبت در مورد شنا این است که انواع مختلفی دارد و هر کس بسته به توانایی‌ها و نیازهای خود می‌تواند یکی را انتخاب کند. بنابراین با قوی‌تر شدن در طول زمان می‌توانید آنرا چالشی‌تر کنید. برای مثال اگر تازه کار هستید می‌توانید از نیمکت یا دیوار استفاده کنید تا فشار کمتری حس کنید و به مرور دست‌های خود را برای تحمل وزن بدن قوی کنید.

·        تقویت مفاصل و استخوان‌ها

چنانچه طریقه صحیح شنا زدن را بدانید و آن را به درستی انجام دهید، نه تنها ماهیچه‌ها که ساختار حمایتی بدن شما که همان استخوان‌ها و مفاصل هستند نیز تقویت می‌شوند. برای مثال وقتی روزانه و تا چند ماه شنا را ادامه دهید، مفاصل آرنج و شانه به وزن‌تان عادت می‌کنند و به این ترتیب توانایی آن‌ها بیشتر می‌شود.

·        کمک به سلامت قلب و عروق

از آنجایی که تعداد ماهیچه‌های درگیر در این حرکت زیاد است، قلب به ناچار باید تلاش بیشتری برای خونرسانی و تأمین اکسیژن داشته باشد. به همین دلیل توانایی و ظرفیت قلب بیشتر می‌شود. اگر نه در حالت کم تحرکی قلب تنها عادت به خون رسانی به اندازه اعمال روزانه معمول را دارد و ممکن است در اثر کم تحرکی ضعیف شود. بنابراین سعی کنید چه شنا چه ورزش‌ها و حرکات دیگر را در برنامه خود بگنجانید.

·        کمک به کالری سوزی و کاهش وزن

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آموزش حرکات بدنسازی به افزایش توده عضلانی در سراسر بدن کمک کرده و متابولیسم بدن را برای سوزاندن چربی بالا می‌برد. شنا به عنوان یک ورزش که برای افزایش قدرت و ضربان قلب شما مفید است، بدون شک می‌تواند به شما در سوزاندن کالری و چربی در حین تلاش برای لاغری نیز کمک کند. با این که بحث سن و جنسیت هم مطرح است، اما با هر دقیقه شنا به طور متوسط می‌توانید 7 کالری بسوزانید.

·        بهبود شکل بدن

اگر شغل شما ایجاب می‌کند ساعت‌ها بنشینید شکل بدن شما ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد. خوشبختانه روش‌های بسیاری برای اصلاح فرم بدن وجود دارد، که شنا یکی از آن‌ها است. چنانچه طریقه صحیح شنا زدن را بدانید و بدن خود را در حالت صحیح قرار دهید، به خوبی مشکلات فرم بدن را حل خواهد کرد. دریافت آموزش رایگان بدنسازی می‌تواند یک راه مناسب برای شروع این کار باشد.

طریقه صحیح شنا زدن

طریقه صحیح شنا زدن مانند این است که حرکت پلانک را انجام دهید. بنابراین باید کاملا صاف باشید و قوز نکنید. دست‌های‌تان را از کنار سینه روی زمین بگذارید و زاویه بین دست‌ها باید به گونه‌ای باشد که احساس راحتی کنید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه یا کمی بازتر از هم قرار دهید. حال باید بدن خود را مستقیم نگه دارید و چند سانت جلوتر از انگشتان دست خود را نگاه کنید تا گردن‌تان در زاویه مناسبی قرار بگیرد و فشاری به آن وارد نشود. شروع به خم کردن آرنج ها تا زاویه 90 درجه یا کمتر کنید. آرنج‌ها باید چند سانت از بدن فاصله داشته باشند تا وقتی کسی از بالا به شما نگاه کرد، به شکل حرف انگلیسی T باشید. سپس کمی مکث کنید و با فشار آوردن به زمین به سمت بالا برگردید.

علاوه‌بر شکل استاندارد شنا، انواع دیگری نیز وجود دارند. اگر از آموزش بدنسازی در منزل مهدی شرافت قهرمان بدنسازی استفاده کنید، به خوبی انواع مختلف را فرا خواهید گرفت. در ادامه مختصر توضیحی در مورد هر یک ارائه خواهیم داد.

 

·        شنا روی زانو

طریقه صحیح شنا زدن در این روش کاملاً مشابه روش استاندارد است، تنها تفاوت این است که زانوها باید روی زمین باشند و پاها به دور هم چفت شوند. این مدل همیشه در آموزش بدنسازی به افراد مبتدی وجود دارد.

·        شنا روی شیب صعودی

یکی دیگر از انواع شنا که کمی آسان‌تر از نوع استاندارد است، انجام آن به کمک یک نیمکت یا دیوار است. در این حالت می‌توانید مانند شنا روی زانو پاها را به هم چفت کنید یا می‌توانید به شکل استاندارد، بدن را مستقیم نگه دارید. به هر حال نکته این جا است که دست‌ها باید روی سطح بالاتر قرار بگیرند. سپس کافی است به حالت معمول دست‌ها را خم کرده و پس از مکث باز کنید.

·        شنا روی شیب نزولی

در این حال بدن شکل T مانند خود را حفظ می‌کند، اما این بار پاها باید روی سطح بالاتر قرار بگیرند. در باشگاه و در تمرینات فیتنس پیشرفته این سطح معمولاً یک توپ بزرگ است. اما اگر از آموزش فیتنس در منزل استفاده می‌کنید، مبل، تخت و صندلی می‌توانند جایگزین توپ شوند.

·        شنای مثلثی یا الماسی

شنای مثلثی مانند استاندارد انجام می‌شود، اما دست‌ها باید به گونه‌ای کنار هم قرار بگیرند که انگشت‌های شست روبه‌روی هم و انگشت‌های اشاره کنار هم باشند، تا یک مثلث ایجاد شود. به این ترتیب عضلاتی از سینه که قبلاً در شنا درگیر نمی‌شدند با این روش تقویت می‌شوند.

·        شنای آرنج-پشت

در این روش بدن به شکل حرف T نخواهد بود. بلکه آرنج‌ها از کنار سینه به عقب می‌روند. این کار عضلات سه سر را بیشتر از انواع قبلی مورد هدف قرار می‌دهد.

آیا ممکن است شنا برای برخی افراد بد باشد؟

اگر دچار هیچ آسیبی در مفاصل دست خود نیستید، شنا هیچ ضرری برای شما ندارد. با این حال در روزهای ابتدایی ممکن است با در زیاد عضلات مواجه شوید و تصور کنید شنا برای من خوب نیست. اما این نکته را به یاد داشته باشید که هر ورزشی را که آغاز کنید، تا زمانی که به آن عادت نکرده‌اید و ماهیچه‌ها هنوز در حال تخریب و ساخت مجدد هستند، این گونه خواهد بود. این دردها نهایتاً تا یک هفته باقی می‌مانند نه بیشتر. بنابراین حتماً پیش از دریافت آموزش حرکات بدنسازی، مربی را از مشکلات مفصلی خود آگاه کنید.

سخن نهایی

اگر به تقویت عضلات خود علاقه دارید، کافی است بدنسازی در منزل را با حرکات ساده آغاز کنید. حتی می‌توانید با آموزش فیتنس در منزل استارت بزنید. هر روشی را که انتخاب کنید، شنا با شما خواهد بود. بنابراین بهتر است طریقه صحیح شنا زدن را به خوبی یاد بگیرید. شنا همانگونه که قادر به تأثیرگذاری روی عضلات زیادی است، انجام غلط آن هم عضلات زیادی را دچار آسیب دیدگی می‌کند. به نظر شما انجام چند شنا در روز مناسب است؟