آیا با وجود آسیب دیدگی میتوان تمرین کرد ؟
در تمرینات ورزشی امکان بوجود آمدن چه آسیب هایی وجود دارد؟ |
چه شما ورزشکار خیلی حرفه اید باشید و چه غیر حرفه ای و ورزش کردنتان فقط در حد تفریح باشد، در هر دو صورت امکان اینکه در حین ورزش صدمه ببینید وجود دارد. زمانی که آسیب دیدید بررسی اینکه دقیقا به علت کدام تمرینتان آسیب دیده اید دشوار است. اگر در شدت و زمان تمریناتتان اغراق کنید و بر بدن خود بیش از ظرفیت فشار آورید ، قطعا آسیب خواهید دید.
اگر شما در ورزش کردن حرفه ای هم باشید باز هم احتمال آسیب دیدن وجود خواهد داشت و بدنتان ممکن است در معرض آسیب و صدمه قرار گیرد. پس از صدمه دیدن متاسفانه تشخیص اینکه دقیقا از چه راهی این اتفاق افتاده است دشوار است. اما به طور کلی علت آسیب دیدگی میتواند در اثر وارد کردن فشار زیاد بر بدن، بیش از اندازه ورزش کردن و یا بلند کردن وزنه هایی که بیشتر از حد توان است، باشد. آسیب های ورزشی در دو نوع معرفی میشوند:
- مزمن
- حاد
گاهی در اثر زمین خوردن ممکن است صدمه های جدی به شما وارد شود و همینطور که گفتیم این ربطی به حرفه ای بودن یا نبودن شما هم ندارد. بنابراین برای انجام فعالیت های ورزشی بهتر است که آموزش فیتنس را به صورت اصولی یاد بگیرید تا از آسیب و صدمه دیدن به قسمت های مختلف بدن جلوگیری کنید.
انواع آسیبهای ورزشی و نقاطی از بدن که دچار آسیب دیدگی میشوند! |
نقاطی از بدن که آسیب پذیر بوده را اینطور معرفی میکند:
- ضربه و کبود شدن پا
- پیچ خوردن و رگ به رگ شدن پا
- آسیب و ضربه ی مغزی که باعث تورم و خونریزی میشود.
- خراش، سابیدگی و یا بریدگی قسمت هایی از اعضای بدن
- از دست رفتن مایعات و آب بدن در اثر ورزش خیلی زیاد
- آسیب خوردن به فک و دندان
- درد و ورم در ران
- آسیب دیدگی ملایم تا شدید در زانو، استخوان ها و عضلات
- شکسته شدن یا ترک برداشتن استخوان بینی
آسیب دیدگی فلکسور لگن |
عضلات موجود در ناحیه ی پایین ران را فلکسور گویند. این عضلات موجب حرکت کردن اندام بدنتان میشود و این شرایط را برای شما فراهم میکند تا بتوانید زانویتان را در بالا تنه قرار دهید. علاوه بر آن بتوانید آن را بچرخانید. افرادی که بیش از اندازه و یا اشتباه مینشینند فلکسور لگنشان به مرور زمان ضعیف میشود. اگر خیلی سریع میدوید یا با سرعت بالا حرکات ورزشی را انجام میدهید، در معرض آسیب زدن به این قسمت هستید.
علائم |
اگر در ناحیه نشیمن گاه خود احساس درد و ناراحتی کردید خصوصا زمانیکه پاهای خود را بالا میبرید دچار آسیب در این ناحیه شده اید. در این صورت، ممکن است بدون هیچ دلیلی در قسمت کشالهی و جلوی رانتان کبود شود. بدانید که علت این کبودی ها آسیب دیدگی فلکسور لگن است.
درمان |
مناسب ترین راه برای درمان این مسئله، استفاده از کمپرس یخ و استراحت کردن است. پیشنهاد میشود دو تا 3 روز فقط استراحت مطلق داشته باشید و بیش تر از یک ربع روی آن یخ قرار دهید. پس از اینکه دورهی استراحت مطلقتان گذشت، میتوان از کمپرس گرم استفاده نمود و کم کم شروع به حرکت پایی که صدمه دیده است کرد. اگر تمام فعالیت هایی که لازم بود را انجام دادید اما بعد از گذشت 14 روز پای شما خوب نشد برای انجام حرکات حرفه ای تر میتوانید به یک پزشک خوب مراجعه کنید. علاوه بر آن با بدنسازی با قهرمان جهان و ارائه تمرینات استاندارد و اصولی توسط او می توانید بسیاری از آسیب هایی که در حین ورزش به بدن شما وارد شده است را بهبود ببخشید.
آسیب دیدگی یا پارگی رباط زانو یا ACL |
از ضروری ترین رباط های پا که از زانو محافظت میکند، رباط ACL است. این رباط در بیشتر مواقع در میان تمرین های ورزشی آسیب میبیند. با کمترین صدمه ممکن است این رباط پاره شود و یا تغییر موقعیت و موضع دهد و گاها بچرخد. معمولا بعد از این آسیب، بیشترین نوع آزاری که برای فرد صدمه دیده وجود دارد سوزش در قسمت زانو است که میتواند بسیار آزار دهنده باشد.
علائم و درمان |
معمولا کسانی که در معرض این آسیب ها هستند از اینکه نمیتوانند تعادل خود را در ایستادن و یا تغییر جهت دادن حفظ کنند شاکی هستند. گاهی ممکن است این عارضه با ورمی که در زانوی شما ایجاد میشود همراه باشد. این عارضه درمان بسیار پیچیده ای ندارد و معمولا بعد از مدتی، بدن خودش را ترمیم و بازسازی میکند. اما در صورتی که این رباط به صورت کامل پاره شده باشد ممکن است گاها به جراحی نیز نیاز داشته باشد. گاهی ممکن است چند ماه زمان ببرد تا پای شما کاملا خوب شود پس نگران نباشید و با آن مدارا کنید. زانو ها و قسمت های تحتانی بیشترین آسیب را در تمرینات ورزشی میبینند.
از معمول ترین صدمه هایی که میتواند به پای شما وارد شود، سندروم پتلوفمورال است. در صورتی که زانویتان ضربه بخورد یا بلغزد، یا در عضلاتتان تعادل را از دست بدهید به این سندروم دچار شده اید. اگر زانو در انتهای استخوان فمور و ران حرکت کند، یعنی در وضعیت سالمی قرار دارد. اما اگر به هر دلیلی بین این دو عضله تورم ایجاد شود، موجب عدم تعادل در آن ها خواهد شد. با انجام تمرین هایی مثل ایزومتریک و تقویت عضله هایتان بوسیلهی آن میتوانید در بهبود این عارضه مفید واقع شوید. ممکن است پزشکتان برای شما زانو بند تجویز کند. با استفاده ی مستمر از این وسیله، به روند بهبودی خود کمک کنید.
ضربه مغزی |
از جدی ترین آسیب هایی که ممکن است در طول ورزش به شما وارد شود آسیب مغزی است. که از علائم آن میتوان به درد در ناحیه ی سر، سرگیجه، تهوع، حساس شدن به نور و … اشاره کرد. اگر کسی دچار ضربه ی مغزی شد اکیدا نباید بدون دستور پزشک خود دوباره ورزش را شروع کند.
کشیده شدن کشاله ران |
از پایین تا بالای ران را کشاله ی ران میگویند. این ناحیه در ورزش در معرض آسیب قرار میگیرد. چون این عضلات بیشتر در معرض چرخش و تاب خوردگی ناگهانی هستند. در اثر آسیب در این منطقه، بعضی حرکات از جمله قدم زدن های سریع و بالا رفتن از پله ها برایتان تا مدتی دشوار خواهد بود.
درمان کشیده شدن کشاله ران |
درمان این آسیب دیدگی شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ به مدت 15 تا 20 دقیقه به صورت مکرر و در طول 72 ساعت اول آسیب دیدگی است. پس از سه روز، ورزشکار میتواند از کمپرس گرم به مدت 15 تا 20 دقیقه به صورت دورهای استفاه کند و با کشش آرام و صحیح کشاله ران و انجام طیف وسیعی از تمرینات حرکتی آرام، مثل تمرین راه رفتن آرام و با ملاحظه نسبت به درمان خود اقدام نماید. برای جلوگیری از هر کدام از این آسیب ها توصیه میکنیم حتما قبل از انجام ورزش بدن خود را به صورت حرفه ای گرم کرده، به اندازه ی کافی آب بنوشید و از غذاهای مفید استفاده نمایید. همچنین اموزش بدنسازی در منزل را در سایت شرافیت دنبال کرده تا به اهداف مورد نظر خود دست یابید.