زخم های ورزشی را چگونه باید درمان کرد؟ بررسی انواع زخم های ورزشی!

آسیب ها و زخم های ورزشی بسیار شایع هستند و می توانند در سراسر بدن ورزشکاران، از استخوان ها و ماهیچه ها گرفته تا پوست و غیره بروز پیدا کنند. بسیاری از این آسیب ها و زخم با استفاده از روش های درمانی خانگی و داروهای ساده برطرف می شوند. اما در برخی از مواقع آسیب ها و زخم ها به حدی شدید هستند که نیاز به درمان و اقدامات پزشکی دارند و حتی ممکن است کار به جراحی نیز بکشد.

آسیب ها و زخم های ورزشی انواع مختلفی دارند و بروز هر کدام از آن ها علت هایی دارد. در این مطلب از مرکز ارائه تمرین و برنامه غذایی مهدی شرافت با انواع آسیب های ورزشی، علل بروز آنها و همچنین روش های درمان آنها آشنا می شویم. همراه ما باشید!

تمرین بدن سازی در خانه یا باشگاه ؟ شما انتخاب کنید

برنامه تمرینی بدنسازی ، تمرینات بدنسازی در خانه

زخم های ورزشی را چگونه باید درمان کرد؟

آسیب یا زخم ورزشی چیست؟

ورزش فعالیتی است که برای سلامتی بدن بسیار مهم است، اما در هنگام ورزش کردن افراد زیادی در اثر انجام فعالیت های بدنی آسیب دیده و بدن آن ها دچار جراحت و زخم می‌ شود. آسیب یا زخم های ورزشی به آسیب هایی گفته می شود که در بخشی از بدن افراد به دلیل انجام حرکات ورزشی به وجود می‌ آید.

چه کسانی ممکن است دچار زخم های ورزشی شوند؟

این زخم ها و جراحت های ورزشی می تواند برای هر فردی اتفاق بیافتد، اما افرادی که هر یک از مشخصات زیر را داشته باشند بیشتر در معرض خطر قرار دارند:

  • افرادی که از فرم بدنی خارج شده اند
  • از وسایل و تجهیزات مناسب استفاده نمی کنند
  • بدون گرم کردن و سرد کردن ورزش می کنند
  • افرادی که به انجام ورزش هایی مشغول هستند که پریدن، دویدن، چرخیدن و تغییر جهت های سریع دارند

در ادامه مقاله و در قسمت بعد قصد داریم شایع ترین قسمت هایی از بدن که در معرض جراحت و آسیب قرار دارند را مورد بررسی قرار دهیم.

تغذیه و مکمل ها در بدنسازی را فراموش نکنید !

مکمل بدنسازی ، برنامه غذایی بدنسازی

شایع ترین قسمت های بدن که در معرض آسیب قرار می‌ گیرند کدامند؟

هر قسمتی از بدن ممکن است در معرض بروز جراحت و زخم های ورزشی قرار داشته باشد، اما به طور کلی این قسمت های بیشتر در معرض خطر قرار دارند:

  • تاندون آشیل: تاندون آشیل طناب ضخیمی است که پشت ساق پای شما را به پاشنه پا متصل می کند و به شما کمک می کند راه بروید. اما گاهی تاندون می تواند متورم، ملتهب و سفت شده و حتی پاره شود که به آن تاندونیت آشیل یا پارگی تاندون آشیل می گویند.
  • مچ پا: این قسمت شامل سه مفصل و همچنین چندین استخوان، غضروف، رباط، ماهیچه و تاندون است. زخم و آسیب در مچ پا اغلب به دلیل پیچ خوردگی اتفاق می افتد.
  • آرنج: آرنج مفصلی است که به عنوان یک لولا بین بازو فوقانی و تحتانی شما عمل می کند. افراد معمولاً در اثر تکرار حرکات و استفاده بیش از حد از وسایل ورزشی سنگین، درد و آسیب را در آرنج خود تجربه می کنند. همچنین این ناحیه در آسیب های ناشی از سقوط و زمین خوردن معمولا اولین ناحیه ای است که زخمی شده و آسیب می بیند.
  • سر: سر شامل صورت، جمجمه و مغز می شود که در معرض آسیب ها و زخم های ورزشی زیادی قرار دارد. یکی از شایع ترین آسیب های سر، ضربه مغزی است.
  • زانو: زانو یک مفصل پیچیده است که به عنوان یک لولا بین ران و ساق پا عمل می کند. این مفصل شامل استخوان، غضروف، رباط و تاندون است. زانو نیز جزو قسمت هایی است که در حوادث مختلف زودتر از سایر قسمت های با آسیب و زخم مواجه می شود.

پس از آشنایی با قسمت های مختلف و مستعد بدن برای بروز زخم و آسیب، در بخش بعدی با شایع ترین زخم ها و جراحات ورزشی در بدن آشنا می شویم.

شایع ترین قسمت های بدن که در معرض آسیب قرار می‌ گیرند کدامند؟

شایع ترین زخم های ورزشی کدامند؟

از شایع ترین زخم ها، جراحات و آسیب هایی که در اثر ورزش کردن ممکن است اتفاق بیافتد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکستگی استخوان: زمانی که نیروی ناگهانی به استخوان وارد شود و تحت فشار بیش از حد قرار بگیرد رخ می دهد.
  • پارگی غضروف: غضروف یک ضربه گیر عالی در بدن است و انعطاف پذیری بالایی دارد که انتهای برخی از استخوان ها را می پوشاند و از آن ها محافظت می کند. آسیب های غضروفی ممکن است در مفاصلی مانند زانو و شانه شما رخ دهد.
  • ضربه مغزی: هر گونه وارد شدن ضربه به ناحیه سر می تواند باعث ضربه مغزی شود.
  • در رفتگی: دررفتگی یکی از جراحات شایع در ورزشکاران است که وقتی انتهای استخوان از موقعیت طبیعی خود در مفصل خارج شود اتفاق می افتد.

انواع زخم ها که در اثر سقوط و حوادثی از این دست در قسمت های مختلف بدن اتفاق می افتد نیز از انواع جراحات ورزشی شایع در بدن هستند. در بخش بعدی با عوامل مهم در بروز این آسیب ها و زخم ها آشنا می شویم.

به دنبال رژیم غذایی هستید ؟ صفحات زیر را بررسی کنید

رژیم لاغری  ، رژیم تثبیت وزن ، رژیم غذایی کودکان و نوجوانان ، رژیم بارداری

چه چیزی باعث آسیب ها و زخم های ورزشی می شود؟

دلایل زیادی وجود دارد که می تواند باعث به وجود آمدن انواع زخم و جراحت در بدن شود. از شایع ترین علل ایجاد جراحت در بدن ورزشکاران می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حوادثی مانند سقوط
  • عادات بد در زمان انجام ورزش، مانند گرم نکردن بدن
  • عدم استفاده از تجهیزات و وسایل مناسب یا استفاده از تجهیزات و وسایل آسیب دیده و فرسوده
  • پوشیدن کفش های نامناسب در هنگام ورزش
  • شروع ناگهانی یک برنامه ورزشی یا افزایش قابل توجه فعالیت بدنی خارج از حد توان و عادت بدن

موارد دیگری نیز وجود دارند که در هنگام ورزش کردن می توانند باعث بروز جراحت و زخم در بدن شوند. اما سوال اینجاست که چطور باید این زخم ها و جراحات ورزشی را درمان کرد؟ در ادامه با مهم ترین روش های درمان زخم ها و جراحت های ناشی از ورزش آشنا می شویم.

قصد دارید سریعا لاغر یا چاق شوید ؟ مطالب زیر برای شماست!

چاقی سریع ، لاغری سریع

آسیب ورزشی چگونه درمان می شود؟

درمان آسیب و زخم های ورزشی بسته به نوع و شدت آن بسیار متفاوت است. بسیاری از آن ها در مدت چند روز یا چند هفته با استراحت و یک سری راهکارهای خانگی بهبود می یابند. اما در صورتی که زخم ها و آسیب ها جدی تر باشند، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بی حرکتی از طریق گچ، آتل و سایر وسایل پزشکی.
  • تزریق دارو برای کاهش تورم و درد
  • تجویز داروهای ضد التهابی
  • جراحی برای اصلاح شکستگی ها یا ترمیم پارگی و زخم ها
  • فیزیوتراپی برای بهبود و تقویت قسمت های آسیب دیده بدن

آسیب ورزشی چگونه درمان می شود؟

در پایان ذکر این نکته ضروری است که ورزش کردن فعالیتی است که مستعد آسیب و جراحات مختلف است. اما می توان با انجام تمرینات به روش اصولی و استفاده از وسایل و تجهیزات استاندارد تا حد زیادی از بروز آسیب و زخم های ورزشی پیشگیری کرد.

شما می توانید تجربیات خود در خصوص این موضوع را با دیگر کاربران سایت در میان بگذارید.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22093-sports-injuries