چاقی و پوکی استخوان ، چه ارتباطی میان این دو موضوع وجود دارد؟
شواهد اپیدمیولوژیک نشان می دهد که چاقی و پوکی استخوان با یکدیگر مرتبط هستند. با این حال، آنالیزهای انجام شده اثرات وزن کل بدن بر توده استخوان را ثابت نکرده اند. به همین دلیل ممکن است یک رابطه مبهم یا حتی مغرضانه بین چاقی و پوکی استخوان ایجاد شده باشد.
در اینجا یک سوال مهم مطرح می شود: چه ارتباطی بین چاقی و پوکی استخوان وجود دارد؟ برای بررسی کامل رابطه بین اضافه وزن و پوکی استخوانی، کنترل اثرات بار مکانیکی وزن کل بدن در آنالیزها ضروری است.
هدف از این مقاله ارزیابی مجدد رابطه بین چاقی و پوکی استخوان با در نظر گرفتن اثرات وزن کل بدن بر توده استخوانی است. ما در این مطلب از مرکز ارائه تمرین و برنامه غذایی مهدی شرافت تصمیم داریم به ارزیابی ارتباط بین چاقی و پوکی استخوان پرداخته و تمام تحقیقات و اطلاعات آماری در این زمینه را بررسی کنیم. همراه ما باشید!
تغذیه و مکمل ها در بدنسازی را فراموش نکنید !
مکمل بدنسازی ، برنامه غذایی بدنسازی
تعریف دقیق چاقی و پوکی استخوان
اجازه دهید قبل از هرچیزی، یک تعریف جامع و کلی از این دو بیماری داشته باشیم.
چاقی و پوکی استخوان دو بیماری پیچیده و شایع هستند. هر دوی این بیماری ها دارای علل مختلف هستند. برای مثال اجزای ژنتیکی و محیطی، یا تعاملات بالقوه بین آنها تاثیر زیادی بر این بیماری ها خواهند داشت.
چاقی چربی بیش از حد بدن است که باعث ایجاد یا تشدید چندین مشکل در بدن شما می شود. شاخص توده بدنی (BMI) به طور گسترده ای به عنوان شاخص درجه چاقی استفاده می شود. در درجه اول به این دلیل که اندازه گیری آن آسان است، نمی توان از آن برای تشخیص چربی بدن از توده بدون چربی استفاده کرد.
در نتیجه، فنوتیپ های تصفیه شده بیشتری برای مطالعه چاقی مانند توده چربی، توده بدون چربی و درصد توده چربی پیشنهاد شده است.
پوکی استخوان نیز یک بیماری اسکلتی است که با کاهش توده استخوانی مشخص می شود. پوکی استخوان معمولاً در فردی مشاهده می شود که با نمره T تراکم معدنی استخوان (BMD)، «که 2.5 یا بیشتر از مقادیر SD است»، نمره T -2.5 یا کمتر تعریف می شود.
حال که با تعریف این دو بیماری آشنا شدید، بد نیست نتایح تحقیقاتی که در خصوص آن ها انجام شده را بدانید.
به دنبال رژیم غذایی هستید ؟ صفحات زیر را بررسی کنید
رژیم لاغری ، رژیم تثبیت وزن ، رژیم غذایی کودکان و نوجوانان ، رژیم بارداری
تحقیق انجام شده در مورد چاقی و پوکی استخوان
تحقیقی که در ادامه مطلب به آن اشاره می کنیم به شما کمک خواهد کرد تا بیشتر با اضافه وزن و پوکی استخوان آشنا شوید.
طی یک تحقیق گسترده توده چربی کل بدن، توده بدون چربی، درصد توده چربی، شاخص توده بدن و توده استخوانی را در دو نمونه بزرگ انسانی مختلف اندازهگیری شده است. 1988 فرد چینی غیرمرتبط و 4489 فرد قفقازی از 512 شجره در این تحقیق لحاظ شده اند. ابتدا همبستگی پیرسون در بین فنوتیپ های مختلف ارزیابی شده و سپس همبستگی های فنوتیپی را به اجزای ژنتیکی و محیطی با توده استخوانی تنظیم نشده برای وزن بدن تشریح شده است.
طبق نتایج به دست آمده از افراد چینی و قفقازی در این تحقیق، زمانی که اثر وزن بدن بر توده استخوانی آنها تنظیم شد، همبستگی فنوتیپی (شامل اجزای ژنتیکی و محیطی آن) بین توده چربی (یا درصد توده چربی) و توده استخوانی شان منفی بود. پس از اینکه اثرات ناشی از وزن کل بدن کنترل شد، تجزیه و تحلیل ها نشان داد که رابطه معکوس بین توده استخوان و توده چربی در افراد طبقه بندی شده مورد تایید بوده است.
طبق این آزمایش نتیجه می گیریم که افزایش توده چربی ممکن است اثر مفیدی بر توده استخوانی نداشته باشد.
حال با بررسی این تحقیق، ممکن است کنجکاو شده باشید ارتباط بین چاقی و پوکی استخوان را بدانید. در ادامه این ارتباط را به شما توضیح می دهیم.
قصد دارید سریعا لاغر یا چاق شوید ؟ مطالب زیر برای شماست!
چه ارتباطی بین چاقی و پوکی استخوان وجود دارد؟
تحلیل های آماری و داده های گسترده اپیدمیولوژیک نشان می دهد که وزن یا BMI بالا با توده استخوانی بالا ارتباط دارد و کاهش وزن بدن ممکن است باعث از دست دادن استخوان شود. به طور کلی پذیرفته شده است که توده بدنی بزرگتر (مانند چاقی) بار مکانیکی بیشتری را بر استخوان تحمیل می کند و توده استخوانی برای تحمل بار بیشتر افزایش می یابد.
علاوه بر این، سلول های چربی منابع مهم تولید استروژن در زنان یائسه هستند و استروژن به عنوان مهار کننده تحلیل استخوان توسط استئوکلاست ها شناخته شده است. ممکن است که افزایش بافت چربی با افزایش BMI در زنان یائسه منجر به افزایش تولید استروژن، سرکوب استئوکلاست و در نتیجه افزایش توده استخوانی شود.
در نهایت، چاقی با مقاومت به انسولین همراه بوده و با سطوح بالای انسولین پلاسما مشخص می شود. سطوح بالای انسولین پلاسما ممکن است به انواع ناهنجاری ها از جمله تولید بیش از حد آندروژن و استروژن در تخمدان و کاهش تولید SHBG توسط کبد کمک کند.
این تغییرات ممکن است منجر به افزایش سطح هورمون جنسی شود که منجر به افزایش توده استخوانی به دلیل کاهش فعالیت استئوکلاست و احتمالاً افزایش فعالیت استئوبلاست می شود.
همبستگی اپیدمیولوژیک بین چاقی و توده استخوان ممکن است تا حدی با مکانیسم های ارائه شده قبلی توضیح داده شود، اما در بیشتر تجزیه و تحلیل های انجام شده رابطه بسیار پیچیده تری مشاهده شده است. به عنوان مثال: لپتین، یک پپتید ترشح شده از چربی است که اشتها و مصرف انرژی را تنظیم می کند و اثرات پیچیده ای روی استخوان دارد.
اخیراً یک مطالعه درباره موش های دارای کمبود لپتین نشان داده است که کمبود گیرنده لپتین، باعث افزایش تشکیل استخوان شده اند و تزریق داخل بطنی لپتین در آنها باعث از بین رفتن استخوان در موش های نوع وحشی می شود. بر اساس این مشاهدات، پیشنهاد شد که لپتین ممکن است تشکیل استخوان را مهار کند.
اما خلاف این یافته ها، تجویز سیستمیک لپتین به موش های دارای کمبود لپتین و موش های نوع وحشی منجر به افزایش رشد استخوان، افزایش توده اسکلتی و افزایش استحکام اسکلتی می شود.
تمرین بدن سازی در خانه یا باشگاه ؟ شما انتخاب کنید
برنامه تمرینی بدنسازی ، تمرینات بدنسازی در خانه
مطالعات اپیدمیولوژیک در رابطه بین چاقی و پوکی استخوان را بر روی همبستگی فنوتیپی بین وزن بدن و توده استخوان بررسی و این دیدگاه عموماً پذیرفته شده را ایجاد کردند که افزایش بار مکانیکی، همراه با افزایش وزن بدن، به افزایش توده استخوانی کمک میکند. پس قطعاً کاهش وزن و پوکی استخوان نیز با این موضوع در ارتباط هستند.
یکی از مشکلات بالقوه مطالعات فنوتیپی این است که همبستگی بین وزن بدن یا BMI و توده استخوان ممکن است لزوماً نشان دهنده همبستگی بین چاقی و پوکی استخوان نباشد؛ زیرا این توده چربی بیش از حد بوده و چاقی را تعریف می کند.
وزن بدن یک فنوتیپ ناهمگن متشکل از چربی، عضله بدون چربی و توده استخوانی است. توده چربی تقریباً 16 و 25 درصد از کل وزن بدن را در مردان و زنان با وزن طبیعی تشکیل می دهد و بیشتر ترکیب بدن باقیمانده توده بدون چربی است.
نتیجه گیری
اگرچه چندین مطالعه دیگر نشان می دهد که از توده چربی برای ارزیابی همبستگی بین چاقی و توده استخوانی استفاده شده است، اما این ارزیابی ها عموماً برای تأثیرات بارگذاری مکانیکی وزن بدن بر توده استخوان تنظیم نشدهاند. بنابراین، نتایج حاصل از این مطالعات در مورد رابطه بین چاقی و توده استخوانی ممکن است توسط اثرات بارگذاری مکانیکی وزن کل بدن بر روی سیستم اسکلتی مخدوش شود.
در مطالعه حاضر، با استفاده از هر دو جمعیت چینی و قفقازی، متوجه شدیم که توده چربی بدن با توده استخوان همبستگی منفی دارد که اثر بارگذاری مکانیکی وزن بدن از نظر آماری حذف خواهد شود. این نتایج پیامدهای بالینی مهمی دارد؛ زیرا نشان می دهد که مداخلات یا درمان های کاهش چاقی ممکن است توده استخوانی را افزایش دهد و در نتیجه از پوکی استخوان محافظت کند.
در پایان، امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده و توانسته باشید ارتباط بین چاقی و پوکی استخوان را درک کنید. خوشحال می شویم تجربیات خود را از چاقی و پوکی استخوان با ما در میان بگذارید.
منابع: