بدنسازی درخانه

بدنسازی در خانه

خیلی از علاقه مندان به ورزش بدنسازی به دلیل موقعیت شغلی و درگیری با امورات زندگی وقت ثبت نام و شرکت در تمرینات بدنسازی باشگاه ها را ندارند . حال سوال مهم این است که آیا بدنسازی در خانه با بدنسازی در باشگاه یکسان بوده و کارایی هماهنگی دارند ؟ آیا تمرین بدنسازی در خانه از طرف مربیان و متخصصان تایید می شود .

برای پاسخگویی به این سوالات قصد داریم در ادامه این مقاله از سایت مهدی شرافت ، به این سوالات پاسح داده و هم چنین باید ها و نباید های انجام تمرینات بدنسازی در خانه را بررسی کنیم . با ما همراه باشید

 

بدنسازی در خانه – مفید یا بیهوده ؟

مطمئنا تمام کسانی که حتی به میزان جزئی با رشته ورزشی بدنسازی آشنا باشند می دانند که درست انجام دادن حرکات ورزشی این رشته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . چراکه هدف اصلی ورزش بدنسازی این است که فرد با از دست دادن چربی اضافه بدن و تقویت عضلات بدن به فیزیک مورد نظر و هم چنین حجم عضلانی مطلوب دست پیدا کنند .

هر یک از تمرینات بدنسازی بر تقویت عضلات بخشی از بدن تمرکز دارد . فرد باید با توجه به تیپ بدنی خود ، وزن و حجم عضلات تمریناتی را انتخاب کند که عضلات ضعیف را تقویت کند . انجام ورزش بدنسازی در خانه بنا به دلایلی می تواند مفید باشد و بنا به دلایلی بیهوده و بی نتیجه ( گاهی حتی مضر )

 

چه زمانی بدنسازی در خانه کارایی داشته و چه زمانی ندارد ؟

پاسخ این سوال ساده است : زمانی که کیفیت انجام حرکات دقیقا مشابه انجام آن در باشگاه و زیر نظر مربی باشد . برخی از افرادی که سابقه بدنسازی داشته و مدتی را زیر نظر یک مربی مجرب تمرینات را انجام داده و نکات صحیح اجرا کردن حرکات را فرا گرفته اند می توانند با بدنسازی در خانه نیز به نتیجه برسند .

اگر شخصی قصد دارد با بدنسازی در منزل به فیزیک بدنی خیلی ایده آل و در حد یک بدنساز کارکشته برسد این موضوع کمی غیرقابل انتظار است . چراکه کار کردن با دستگاه های تخصصی و همراهی مربی برای بدنسازی پیشرفته و حرفه ای لازم است . اما در سطح مبتدی و متوسط دستگاهی مورد نیاز نیست .

افراد مبتدی که تازه می خواهند ورزش بدنسازی را در منزل شروع کنند می توانند از تمرینات بسیار ساده و ابتدایی آغاز کنند اما توصیه اکید می شود که به صورت تک جلسه و یا آنلاین با یک مربی در تماس باشند تا با انجام اشتباه حرکات و یا انتخاب تمرینات نادرست به بدن خود آسیب نزده و یا زمان خود را بیهوده خرج نکنند . البته بدنسازی در خانه می تواند مضراتی نیز داشته باشد که مهم ترین آن انجام اشتباه تمرینات می باشد . این مقوله می تواند شکستگی ، کشیدگی و یا کوفتگی عضلات و آسیب های جدی به کمر و … شود .

 

دستگاه و ابزار های کمکی برای بدنسازی در خانه

با بیشتر شدن متقاضیان انجام بدنسازی خارج از باشگاه ها ، بسیاری از کمپانی های ملزومات ورزشی ، دستگاه های را برای این منظور طراحی کرده اند . ابزار ها و دستگاه هایی طراحی شده اند که می توانند کیفیت حرکات بدنسازی در خانه را بالا ببرند . این ملزومات در بسیاری از منازل ، آپارتمان ها ، محیط های باز قابل استفاده هستند . برخی نیز قابلیت حمل و نصب آسان دارند . در این حالت امکان انجام حرکات در فضای باز برای شخص فراهم می شود .

اما مهم ترین ملزومات ورزشی که باید برای بدنسازی منزل استفاده شود چیست ؟ اولا انجام حرکات بدنسازی در منزل دلیل نمی شود که از لباس ورزشی استفاده نشود . فرد باید لباسی مناسب ورزش با الیاف و جنس مناسب بپوشد چراکه استفاده از لباس نادرست سبب تغییر در میزان تعریق و جلوگیری از انجام درست حرکات می شود .

همچنین استفاده از کتانی و مچ بند نیز برای انجام برخی از حرکات سنگین لازم است چراکه از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند . در کنار اینها می توان به برخی ملزوماتی که می توان از آنها برای بدنسازی در خانه استفاده کرد ، نیز اشاره می کنیم :

  1. استپ
  2. دمبل
  3. کش بدنسازی ( پیلاتس )
  4. طناب
  5. بارفیکس

 

البته تهیه تمام این موارد با هم الزامی نبوده و هر فرد بسته به فضای تمرینات و امکانات خود می توانند برای خرید این ملزومات اقدام کنند . هم چنین استفاده از یک زیر انداز برای مشخص کردن حریم تمرینات برای خود و هم چنین ایمنی فرد توصیه می شود . افرادی که در مرحله مبتدی بدنسازی در منزل هستند می توانند بدون هیچ یک از این ملزومات تمرینات سطح ابتدایی را انجام داده و به مرور وسایل لازم را تهیه کنند .

 

تمرینات و حرکات بدنسازی در خانه

همانطور که پیش از این نیز اشاره شده است ، بدنسازی باید به صورت اصولی و طبق برنامه ای پویا انجام شود . اول برای نتیجه گیری هر چه سریع تر و بهتر از این دوره ، دوم برای جلوگیری از یکنواختی تمرینات و استاپ در روند بدنسازی و سوم هم برای جلوگیری از آسیب های وارده بر اثر انجام حرکات نادرست

اشخاصی که از پیش به صورت حرفه ای بدنسازی کار کرده یا در حد متوسط نیز در این رشته بوده اند با حرکاتاصلی و پایه این ورزش آشنا خستند . این افراد می توانند با شناختی که از بدن خود پیدا کرده اند و بر اساس برنامه ورزشی گذشته ، برنامه تمرینات خود را تعیین کنند . البته فیلم های آموزشی ، پکیج های آموزشی آنلاین مربیان و … می توانند برای انجام هر چه بهتر تمرینات استفاده شوند .

افرادی که مبتدی هستند باید نخست برای آشنایی با تیپ بدنی ، دوره بدنسازی ، تغذیه و ….. با یک مربی مشورت کرده و سپس تمرینات خود را آغاز کنند و یا فیلم های آموزشی مبتدی مربیان معتبر را بررسی کنند . به یاد داشتهباشید که انجام نادرست حرکات می توانند اسیب های جدی و یا جبران ناپذیری به دنبال داشته باشند .

 

سخنان پایانی

علاقه مندان به بدنسازی در خانه می توانند با مطالعه مقالات وبلاگ مهدی شرافت از تجربیات و تخصص ایشان نتیجه گیری هر چه بهتر و بهینه تری را داشته باشند . در نهایت خاطر نشان می شود که بدنسازی در منزل باید با دقت و بررسی تمام جوانب انجام شود تا از آسیب ها و اتلاف وقت بیهوده جلوگیری شود .