شین اسپلینت (درد ساق پا) در ورزشکاران چه دلایلی دارد؟ راه های درمان!
شین اسپلینت یک آسیب شایع در استفاده بیش از حد از پاهاست. این آسیب زمانی اتفاق می افتد که عضلات و استخوان های ساق پا کشیده و تحریک شوند. ورزشکاران (مخصوصاً دوندگان)، اعضای ارتش و افراد مبتلا به پوکی استخوان بیشتر در معرض ابتلا به شین اسپلینت خواهند بود.
شین اسپلینت یک بیماری جدی و خطرناک نیست و به راحتی می توان با تشخیص به موقع از عوارض ناشی از آن جلوگیری کرد. ما در این مطلب از مرکز ارائه تمرین و برنامه غذایی مهدی شرافت، تصمیم داریم شما را با این بیماری آشنا کرده و راه های تشخیص و درمان آن را بررسی کنیم. از اینکه تا انتهای مطلب همراه ما هستید، سپاسگزاریم!
قصد دارید سریعا لاغر یا چاق شوید ؟ مطالب زیر برای شماست!
شین اسپلینت چیست؟
شین اسپلینت، یک وضعیت التهابی پوشش خارجی استخوان ساق پا است که به عنوان سندرم استرس تیبیا شناخته می شود. دویدن با شین اسپلینت در طول فوتبال و ورزش های سنگین می تواند دردناک باشد و در نتیجه باعث حساسیت و ناراحتی در استخوان ها و عضلات ساق پا شود. سایر علائم شین اسپلینت شامل درد در قسمت داخلی ساق پا، بی حسی یا ضعف در پاها است که با شروع ورزش ایجاد می شود.
پزشکان هنوز علت دقیق این بیماری را پیدا نکرده اند، اما تصور می شود که این بیماری در نتیجه ضربه های مکرر پا بر روی سطوح سخت هنگام دویدن باشد. در واقع تمرین بیش از حد باعث ایجاد این بیماری می شود.
شین اسپلینت زمانی اتفاق می افتد که ماهیچه ها و استخوان های قسمت تحتانی ساق پا کشیده، ملتهب و دردناک شود. ورزشکاران اغلب دچار درد ساق پا می شوند؛ زیرا آن ها به صورت مکرر بر استخوان ساق پا، ماهیچه ها و بافت های همبند فشار وارد می کنند.
اکثر افراد با استراحت و گذاشتن یخ بر روی نقاط آسیب دیده، بدون هیچ گونه مشکلی بهبود می یابند. با این حال، در صورت درمان نشدن، شین اسپلینت ها پتانسیل تبدیل شدن به شکستگی استرسی تیبیا را خواهند داشت.
حال که با تعریف شین اسپلینت آشنا شدید، ممکن است کنجکاو شده باشید افراد مستعد این بیماری را بشناسید. در بخش بعدی به بررسی این موضوع می پردازیم.
تغذیه و مکمل ها در بدنسازی را فراموش نکنید !
مکمل بدنسازی ، برنامه غذایی بدنسازی
چه افرادی مستعد ابتلا به این حالت می شوند؟
وقتی استخوان زمان لازم برای بهبودی را نداشته باشد، آسیب بیشتر شده و درد شدیدتر می شود. اگر قصد شروع یک برنامه ورزشی جدید را دارید یا می خواهید فعالیت ورزشی خود را سنگین تر کنید، ممکن است مستعد ابتلا به شین اسپلینت شوید.
اگر چه هر کسی می تواند شین اسپلینت بگیرد، اما احتمال آن در برخی از افراد خاص بیشتر است. گروه هایی که در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به این بیماری هستند عبارتند از:
۱. دوندگان، به خصوص آنهایی که روی سطوح ناهموار می دوند یا برنامه دویدن خود را به طور ناگهانی افزایش می دهند.
۲. ورزشکارانی که ورزش های پرتحرکی انجام می دهند، که به پاها فشار وارد می کند.
۳. رقصنده ها و افرادی که کف پای صاف، قوس بلند یا قوس بسیار سفت دارند. در این شرایط، عضلات و استخوان های آنها ممکن است نیروی حاصل از ضربه را نیز جذب یا توزیع نکند.
۴. نیروهای نظامی و افرادی که زیاد راهپیمایی یا پیاده روی می کنند.
۵. افرادی که هنگام ورزش از کفش های غیر استاندارد استفاده می کنند.
۶. هر فردی که کمبود ویتامین D داشته باشد.
۷. افراد مبتلا به چاقی و پوکی استخوان که ممکن است استخوان های ضعیف تری داشته باشند.
یکی از سوال ها و نگرانی های اکثر افراد این است که چگونه باید بفهمیم به این بیماری دچار هستیم یا نه. از همین رو در بخش بعدی این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
به دنبال رژیم غذایی هستید ؟ صفحات زیر را بررسی کنید
رژیم لاغری ، رژیم تثبیت وزن ، رژیم غذایی کودکان و نوجوانان ، رژیم بارداری
چگونه بفهمیم شین اسپلینت داریم؟
اگر درد پا (به خصوص ساق پا) دارید که بعد از ورزش بدتر می شود، ممکن است شین اسپلینت داشته باشید. درد می تواند زیاد یا کم باشد و ممکن است بگیر و نگیر داشته باشد. هر چند شین اسپلینت یک وضعیت پزشکی جدی نیست، اما باید به پزشک مراجعه کنید تا از شکستگی های احتمالی در امان بمانید. تشخیص دقیق این بیماری فقط توسط پزشک انجام می شود که نحوه آن را در بخش بعدی توضیح می دهیم.
شین اسپلیت چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشکان با معاینه شما، شین اسپلینت را تشخیص می دهند. پزشک نحوه راه رفتن، ساق پا و مچ پای شما را معاینه می کند. یک معاینه کامل شامل حرکت دادن مچ پای شما به اطراف و احساس درد در امتداد استخوان، ایستادن روی پایی که درد می کند یا پریدن روی آن پا ممکن است به تشخیص وجود اسپلینت ساق پا کمک کند.
پزشک ابتدا عکس برداری با اشعه ایکس را تجویز کرده و اگر لازم ببیند تصویربرداری MRI یا اسکن استخوان را دستور می دهد. این نوع آزمایش ها آسیب را قبل از عکس برداری با اشعه ایکس تشخیص می دهند.
حال که با شین اسپلینت و نحوه تشخیص آن آشنا شدید، بهتر است راه های درمان آن را هم بدانید.
راه های درمان شین اسپلینت چگونه است؟
شین اسپلینت معمولاً با ترکیبی از موارد زیر بهبود می یابد:
۱. استراحت: اولین مورد از راه های درمان شین اسپلینت، استراحت بعد از ورزش است. بعد از دویدن و سایر فعالیت های بدنی استراحت کنید تا به عضلات و استخوان های تان فرصتی برای بهبودی بدهید. ممکن است برای چند هفته یا چند ماه، نیاز به استراحت داشته باشید.
۲. گذاشتن یخ: سه تا چهار بار در روز و به مدت چند روز یک کمپرس سرد روی ساق پای خودتان قرار دهید. یخ به تسکین تورم و درد ساق پا کمک بسیاری می کند. گذاشتن یخ از آسان ترین راه های درمان شین اسپلینت است.
۳. مسکن ها: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه (NSAIDs) می توانند درد و تورم را کاهش دهند.
۴. مکمل ها: مصرف روزانه مکمل ویتامین D می تواند به بهبود شما کمک کند. مکمل ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
۵. افزایش آهسته سطح فعالیت: ورزش را به آرامی شروع کنید و فعالیت های خود را به تدریج افزایش دهید تا خطر بازگشت شین اسپلینت کم شود.
۶. استفاده از کفش های استاندارد: برای افرادی که کف پای صافی دارند، یک کفش طبی و استاندارد می تواند در تسکین درد ساق پا مؤثر باشد. این کفش ها فشار وارده بر عضلات و استخوان های ساق پا را کاهش می دهند.
۷. فیزیوتراپی: فیزیوتراپی برای بازگشت به فعالیت ورزشی می تواند مفید باشد.
تمرین بدن سازی در خانه یا باشگاه ؟ شما انتخاب کنید
برنامه تمرینی بدنسازی ، تمرینات بدنسازی در خانه
نکته پایانی
همانطور که متوجه شدید، شین اسپلینت براثر فشار زیاد به پاها و بسیاری عوامل ساده دیگر ایجاد می شود. بنابراین شما می توانید به راحتی و با نجام راهکارهایی مثل مصرف قرص ویتامین D، استفاده از کفش های مناسب و انجام تمرینات به صورت درست و اصولی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.
آیا شما هم سابقه ابتلا به این وضعیت را داشته اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید!
منابع
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17467-shin-splints
https://rothmanortho.com/stories/blog/shin-splints-playing-soccer