سبک بزنیم یا سنگین؟!

[fvplayer id=”5″]

سوالی که از طرف خیلی از ورزشکاران و بدنسازان مکررا مطرح شده، این است که وزنه سبک بزنیم یا سنگین؟! خیلی از بدنسازان با این چالش رو به رو هستند که در چه بازه زمانی و چه شرایط باید از وزنه های سنگین استفاده کنند و چه زمانی باید سبک تر کار کنند. در ادامه این مقاله از سایت پاسخ به سوال سبک بزنیم یا سنگین توسط مهدی شرافت توضیح داده شده و نکات پیرامون آن نیز بررسی شده است.

 

مهدی شرافت معمولا سبک کار می کند یا سنگین؟

خیلی از بدنسازان و ورزشکاران از من می پرسند که من معمولا چجور تمرینی دارم؟ سبک می زنم یا سنگین؟! در پاسخ به این سوال باید بگم که من معمولا سبک کار می کنم و سنگین نمی زنم. ممکن هست که در شرایط خیلی خاص یا محدودی از وزنه های سنگین استفاده کنم.

 

00

 

وزنه سبک بهتره یا وزنه سنگین ؟

اصل موضوع این هست که برخلاف تصور خیلی از بدنسازان ، سبک زدن یا سنگین زدن و تعداد حرکات ملاکی برای بهتر بودن تمرین دوره حجم یا کات نیست. اینجا ملاک بازه زمانی هست که ما حین انجام تمرینات یک ست به نقطه آتیش یا همان سوزش عضلات برسید. تعداد تمریناتی که در آن ست شما رو به سوزش عضلات می رساند تعداد تمرین مناسب برای شماست.

درواقع به عنوان مثال فرد نباید یک برنامه مشخص با تعداد ست مثلا 3 و تعداد تمرین 18 داشته باشد و آن را انجام دهد و تمام. این رویه درست نیست و فرد باید توان بدنی خود را در نظر بگیرد. هر تمرین باید فارغ از اعداد ثبت شده در ذهن، به تعدادی انجام شود که عضلات شما به سوزش برسد. از نظر من در این حالت می توان گفت که این تمرین با کیفیت است.

این رویه برای تمام تمرینات قابل اجرا است . پس باید فارغ از ثبت تعداد تمرینات در ذهن و پیروی از آن ، نقطه تحمل و آتش تمرینات را برای خود پیدا کنیم. البته نباید اینطور عمل کنیم که بعد از چند تکرار اگر دچار کمی درد شدیم آن را نقطه سوزش درنظر بگیریم. اینجا فرد باید با شناخت آستانه تحمل خود و میزان توانمندی در انجام تمرینات ، تعداد تکرار هر حرکت را انتخاب کند.

 

000

 

پس سبک زدن یا سنگین زدن تاثیری در کیفیت تمرینات ندارد و نمی توان گفت که سبک زدن بهتره یا سنگین زدن. مهم این هست که تعداد تکرار هر تمرین به گونه ای انتخاب شود که باعث احساس درد تا آستانه تحمل فرد بشود.  این فرد ورزشکار و بدنساز است که باید با شناخت خود و توان خود تعداد تمرینات درست را انتخاب کرده و تمرینی با کیفیت داشته باشند. این قوانین برای تمرینات بدنسازی یا هوازی صدق می‌کند.

 

سخن پایانی

بدنسازان باید فارغ از تعداد تمرینات و یا بررسی اینکه وزنه سبک بهتره یا سنگین ، تعداد تمرینات و تکرار آن را بر اساس آستانه تحمل درد و توان خود انتخاب کنند. همچنین توصیه می‌شود که بدنسازان با مطالعه سایر مقالات سایت مهدی شرافت از تجربیات ایشان در زمینه بدنسازی، تغذیه، مکمل، تمرینات، دوره های بدنسازی و … استفاده کنند و بتوانند تمرینات خود را بهبود دهند.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

افزایش متابولیسم بدن (با این کارها بیشتر کالری بسوزانید!)

آنچه در این پست میخوانید بدن ما انرژی مورد نیاز خود برای حرکت، تنفس، هضم غذا، گردش خون، رشد سلول…

بیشتر بخوانید

پیاده روی و لاغری، آیا با راه رفتن می توان لاغر شد؟ بررسی علمی!

آنچه در این پست میخوانید آیا می توان با پیاده روی وزن کم کرد؟بررسی تاثیر پیاده روی روی لاغری از…

بیشتر بخوانید

زخم های ورزشی را چگونه باید درمان کرد؟ بررسی انواع زخم های ورزشی!

آنچه در این پست میخوانید آسیب یا زخم ورزشی چیست؟چه کسانی ممکن است دچار زخم های ورزشی شوند؟شایع ترین قسمت…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مانی حمزه زاده 30 فروردین 1400

یکی از بهترین مطالب سایت بود بنظرم دمتون گرم

USER1153 30 فروردین 1400

حمایت شما باعث پیشرفت ماست .