تائورین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟
تائورین چیست؟ اولین پاسخی که به این پرسش می دهند: یک نوع آمینو اسید است که حاوی گوگرد طبیعی می باشد. تائورین در مغز، چشم ها، قلب و ماهیچه های ما وجود دارد. این ماده در برخی غذاها نیز یافت می شود و بدن ما می تواند این آمینو اسید را به تنهایی تولید کند. بنابراین، کمبود تائورین در بزرگسالانی که بدن سالم دارند بعید به نظر می رسد. با این حال، از آنجایی که نوزادان و کودکان به خوبی بزرگسالان شان نمی توانند تائورین بسازند، این ماده در شیر مادر یا شیر خشک گنجانده شده است.
بسیاری از ورزشکاران برای عضله سازی و افزایش رشد ماهیچه ها از مکمل های تائورین استفاده می کنند. ما در این مطلب از مرکز ارائه تمرین و برنامه غذایی مهدی شرافت سعی داریم تعریفی از تائورین داشته و منابع تائورین، فواید و مزایای آن را برای شما بیان کنیم. همراه ما باشید!
تغذیه و مکمل ها در بدنسازی را فراموش نکنید !
مکمل بدنسازی ، برنامه غذایی بدنسازی
تائورین چیست؟
اولین باری که واژه تائورین به گوشم خورد زمانی بود که بعد از دانشگاه، با دوستم در یک فروشگاه بزرگ توقف کردیم تا قبل از تمرین باشگاه، یک نوشیدنی انرژی زا بردارم. دوستم به نوشابه انرژي زایRed Bull اشاره کرد تا آن را بردارم. گفتم چرا رد بول؟ گفت به خاطر تائورین. پرسیدم: تائورین چیست؟ توضیح داد که ردبول حاوی ماده ای به نام تائورین است و بسیار انرژی زا است.
هنوز هم شرکت رد بول از تائورین در نوشیدنی انرژي زایش استفاده می کند. می توان آثار تائورین را در انواع مکمل های قبل از تمرین ورزشی و انرژی زاها پیدا کنید. علاوه بر این، برخی از غذاها حاوی این ماده هستند و جالب اینجاست که بدن شما نیز می تواند این ماده را تولید کند.
اگرچه اسیدهای آمینه اغلب به عنوان بلوک های سازنده پروتئین شناخته می شوند، اما تائورین برای ساخت پروتئین در بدن شما استفاده نمی شود. مواقع مصرف تائورین مشروط به بیماری و استرس ضروری می شود.
مطمئن باشید علیرغم باور رایج، تائورین از مایع منی یا ادرار گاو نر استخراج نمی شود. بلکه اولین بار در سال 1827 از صفرای یک گاو به نام Bos taurus گرفته شده و به همین علت تائورین نامیده می شود.
آیا شما اطلاع دارید که منابع تائورین چیست؟ اگر پاسخ تان منفی است ما در ادامه به مرور این منابع پرداخته ایم.
به دنبال رژیم غذایی هستید ؟ صفحات زیر را بررسی کنید
رژیم لاغری ، رژیم تثبیت وزن ، رژیم غذایی کودکان و نوجوانان ، رژیم بارداری
منابع تائورین
شاید برای شما تعجب آور باشد اما مواردی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم منابع اصلی تائورین در بدن هستند.
پروتئین های حیوانی مانند گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات از مهمترین منابع تائورین هستند. گیاهان تائورین کمی دارند به همین جهت افرادی که رژیم گیاهخواری دارند تائورین کمتری مصرف می کنند. با این حال، بعید است کمبود تائورین داشته باشند. به لطف توانایی بدن انسان در ساخت تائورین افراد کمی به کمبود این آمینو اسید دچار می شوند.
باید بگوییم، رژیم غذایی معمول یک فرد امریکایی روزانه 123 تا 178 میلی گرم تائورین دارد، در حالی که در رژیم گیاهخواری که شامل لبنیات و تخم مرغ می شود فقط حدود 17 میلی گرم تائورین در روز مصرف خواهد شد. تائورین های موجود در مکمل ها و نوشیدنی های انرژی زا معمولاً طبیعی نیستند؛ بنابراین، برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مناسبند.
تاکنون پاسخ این پرسش که تائورین چیست را گرفته اید علاوه برآن به طور مختصربا منابع این ماده آشنا شده اید. در ادامه مقاله می خواهیم شما را با نقش های اصلی این ماده در بدن آشنا کنیم. لطفا تا آخر مطلب با ما همراه باشید.
قصد دارید سریعا لاغر یا چاق شوید ؟ مطالب زیر برای شماست!
نقش های اصلی تائورین در بدن انسان
تائورین در اندام های مختلف بدن یافت می شود و فواید گسترده ای دارد. در ادامه به معرفی وظایف تائورین خواهیم پرداخت.
نقش های اصلی تائورین در بدن انسان عبارتند از:
- حفظ هیدراتاسیون مناسب و تعادل الکترولیت در سلول ها
- تشکیل نمک های صفراوی که نقش مهمی در هضم غذا دارند
- تنظیم مواد معدنی مانند کلسیم در سلول ها
- حمایت از عملکرد کلی سیستم عصبی مرکزی و چشم
- تنظیم سلامت سیستم ایمنی و عملکرد آنتی اکسیدانی
از آنجایی که تائورین یک آمینو اسید ضروری است، بدن یک فرد بالغ سالم می تواند حداقل مقدار مورد نیاز برای عملکردهای ضروری روزانه را تولید کند. با این حال، بدن شما ممکن است در مواقع بیماری یا استرس به مقادیر بیشتری تائورین نیاز داشته باشد. این کمبود تائورین معمولا در افراد مبتلا به نارسایی قلبی یا کلیوی و در نوزادان نارس دیده می شود. این افراد ممکن است نیاز به دریافت تائورین از طریق غذا یا مکمل را داشته باشند.
در آزمایش های حیوانی مشخص شده است که کمبود تائورین باعث آسیب چشم، بیماری مزمن کبد، ضعیف شدن ماهیچه ها و افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود. کمبود تائورین در انسان نادر است، بنابراین اثرات آن تا حد زیادی هنوز مشخص نیست.
در بخش بعدی به قسمت دوم عنوان مقاله یعنی فواید تائورین برای بدن خواهیم پرداخت.
فواید تائورین
در مطالعات مختلف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و نقش آن در تولید انرژی، به دلیل نقش بالقوه آن در مدیریت شرایط مختلف بالینی و بهبود عملکرد ورزشی مورد مطالعه قرار گرفته است. موارد زیر جزو اصلی ترین فواید تائورین محسوب می شوند:
تمرین بدن سازی در خانه یا باشگاه ؟ شما انتخاب کنید
برنامه تمرینی بدنسازی ، تمرینات بدنسازی در خانه
۱. تائورین با دیابت مبارزه می کند
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی تائورین ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش دهد، در نتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. این ماده همچنین مدیریت قند خون را در افراد مبتلا به این بیماری بهبود می بخشد.
در واقع، مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت 25٪ غلظت تائورین کمتری نسبت به افراد بدون دیابت دارند. یکی از فوائد تائورین این است که در مدیریت دیابت نقش دارد. یک بررسی در سال 2018 نشان می دهد که مکمل ها می توانند گزینه درمانی خوبی برای بهبود مدیریت قند خون در افراد مبتلا به دیابت باشند.
مجدداً همین بررسی نشان می دهد که تائورین می تواند اثرات محافظتی در برابر عوارض مرتبط با دیابت مانند آسیب عصبی، آسیب کلیوی و بیماری قلبی را نیز داشته باشد.
۲. کمک به بهبود سلامت قلب
مکملهای تائورین فشار خون را تنظیم می کنند و عملکرد قلب و سطح چربی خون را در افراد مبتلا به بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی بهبود می بخشند. حتی ممکن است در سطوح بالا، از بیماری قلبی محافظت کنند. بین تائورین بالا و کاهش کلسترول، کاهش سطح فشار خون و میزان مرگ و میر ارتباط معنا داری وجود دارد.
در یک تحقیق به افرادی که مبتلا به نارسایی قلبی بودند، (سه بار در روز به مدت 2 هفته) 500 میلی گرم تائورین تجویز شد. این افراد کاهش قابل توجهی در سطح کلسترول، تری گلیسیرید و پروتئین واکنشی C (CRP) – یک نشانگر زیستی التهابی – را تجربه کردند. تائورین ممکن است با کاهش مقاومت جریان خون در دیواره های رگ های خونی شما و با بهبود کارایی انقباضات اسکلتی و عضلات قلب، به کاهش فشار خون بالا کمک کند.
۳. بهبود عملکرد ورزشکاران
طبق تحقیقات به عمل آمده، به دلیل توانایی تائورین در افزایش انقباضات عضلانی و به تاخیر انداختن خستگی عضلانی، برای عملکرد ورزشکاران بسیار مفید است. علاوه بر این، تائورین ممکن است چربی سوزی را در حین ورزش افزایش دهد و عملکرد شما را بهتر کند. در ادامه به چند اثر دیگر این ماده بر عملکردهای ورزشی اشاره می کنیم:
- افزایش جذب اکسیژن توسط بدن
- افزایش زمان انرژي
- کاهش آسیب عضلانی
- کاهش زمان بهبودی زخم ها
- بهبود قوای از دست رفته بدن
پیشنهاد می شود یک ساعت تا سه ساعت قبل از تمرین 1 تا 3 گرم برای حداقل 6 تا 21 روز مصرف شود.
۴. سایر مزایای سلامتی
سایر مزایای بالقوه مصرف مکمل های تائورین عبارتند از:
- اثرات آنتی اکسیدانی تائورین ممکن است به مبارزه با استرس پرداخته و به اکسیداتیو مرتبط با بیماری های دژنراتیو شبکیه مانند دژنراسیون ماکولا کمک کند.
- تائورین از آسیب دیدن سلول های مویی (که عامل اصلی کاهش شنوایی داخل گوش است) جلوگیری می کند.
- اثرات ضد التهابی تائورین ممکن است التهاب را در مغز کاهش دهد و با بیماریهای تخریبکننده عصبی مانند بیماری آلزایمر مقابله کند.
- تائورین اثر محافظتی در برابر آسیب مزمن و حاد کبد دارد.
اگرچه فواید تائورین بسیار امیدوارکننده است، اما این مزایای بالقوه کمتر مورد مطالعه و توجه قرار گرفته اند. بنابراین، تحقیقات بیشتری درباره موارد فواید تائورین برای سلامت انسان مورد نیاز است.
امیدواریم مقاله تائورین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد مورد رضایت شما خوانندگان محترم قرار گرفته باشد. از اینکه با نظرات مفیدتان ما را در بهبود مقالات این مجموعه یاری می دهید سپاسگزاریم.