کمردرد در ورزشکاران چه دلایلی می تواند داشته باشد ؟ بررسی راه های درمان

کمردرد یکی از رایج ترین انواع درد در ورزشکاران است. این مشکل جسمی می تواند تبعات سنگینی داشته باشد و باعث مصدومیت ورزشکار و از دست دادن مسابقات به دلیل مصدومیت شود. ورزشکاران رشته های مختلفی مانند وزنه برداری، ژیمناستیک، گلف، قایق رانی، غواصی، فوتبال و غیره اغلب با کمردرد دست و پنجه نرم می کنند و ممکن است مدت ها به دلیل کمردرد و مصدومیت از ورزش و مسابقات به دور باشند. علت های مختلفی برای بروز کمردرد در ورزشکاران وجود دارد. در این مطلب از مرکز ارائه تمرین و برنامه غذایی مهدی شرافت با دلایل بروز کمردرد در افراد ورزشکار آشنا شده و راه های تشخیص و درمان این بیماری را مورد بررسی قرار می دهیم. همراه ما باشید!

تمرین بدن سازی در خانه یا باشگاه ؟ شما انتخاب کنید

برنامه تمرینی بدنسازی ، تمرینات بدنسازی در خانه

کمردرد در ورزشکاران چه دلایلی می تواند داشته باشد ؟ بررسی راه های درمان

علل کمردرد در ورزشکاران

علت های مختلفی برای بروز کمردرد در افراد ورزشکار وجود دارد که برخی از علت ها شایع تر هستند. کشیدگی عضلات ناحیه کمر و پشت از شایع ترین علت های بروز کمردرد در ورزشکاران به حساب می آید. در اثر انجام حرکات شدید و سنگین و در اثر کشیده شدن بیش از حد عضلات در ناحیه کمر، این مشکل در ورزشکاران به وجود می آید. در اثر انجام چنین حرکاتی از سوی ورزشکاران، ممکن است چند ماهیچه، تاندون یا رباط در ناحیه کمر کشیده شده و در برخی مواد نیز پاره شود. در صورتی که کشیدگی یا پارگی عضلات در ناحیه کمر به خوبی درمان و توانبخشی نشود، تبدیل به کمردرد مزمن شده و آسیب های جدی به ورزشکار وارد می شود.

یکی دیگر از دلایل شایع بروز کمردرد در ورزشکاران، فتق دیسک یا بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای ستون فقرات است. در اثر انجام حرکات شدید و سنگین و چرخش های شدید در ناحیه کمر، دیسک های بین مهره ای بیرون زده و به نخاع یا اعصاب ناحیه کمر فشار وارد می کنند که باعث بروز علائمی مانند بی حسی و تغییر در رفلکس های بدن می شوند.

آسیب های قبلی که بهبود نیافته اند، وضعبت بدنی نادرست در زمان ورزش و همچنین ضعف عضلات از دیگر دلایل بروز کمردرد در ورزشکاران است که افراد زیادی در طول ورزش حرفه ای آن را تجربه می کنند. این شرایط می تواند باعث سفتی عضلات ناحیه کمر و محدود شدن دامنه حرکتی ورزشکار شود. بسیاری از ورزشکاران به دلیل درد در ناحیه کمر به صورت ناخودآگاه عضلات این ناحیه را در انجام برخی از تمرینات درگیر نمی کنند که با این کار بدون اینکه بدانند وضعیت را بدتر می کنند. در بخش بعدی مقاله با روش تشخیص کمردرد آشنا می شویم.

به دنبال رژیم غذایی هستید ؟ صفحات زیر را بررسی کنید

رژیم لاغری  ، رژیم تثبیت وزن ، رژیم غذایی کودکان و نوجوانان ، رژیم بارداری

تشخیص کمردرد در ورزشکاران

برای تشخیص کمردرد در افراد ورزشکار، پزشک باید اطلاعات کاملی از وضعیت فعلی و همچنین سابقه پزشکی فرد در اختیار داشته باشد. ورزشکاران به دلیل آستانه تحمل بالاتر نسبت به سایر افراد معمولا تا یک حدی از درد را تحمل کرده و با آن زندگی می کنند. بنابراین ممکن است آن ها شدت کمردرد خود را از میزان واقعی کمتر نشان دهند در حالی که علائم شدیدتری دارند. به همین دلیل پزشک برای تشخیص کمردرد در ورزشکاران و اجرای یک برنامه درمانی مؤثر به سابقه کامل آن ها نیاز دارد که شامل موارد زیر می شود:

  • سن ورزشکار
  • نوع ورزش و سطح ورزشکار در رشته ورزشی
  • محل درد و محل انتشار آن
  • زمان شروع درد و رابطه آن با هر ضربه خاص
  • موارد و شرایطی که باعث تسکین درد می شود
  • مصرف دارو

در بخش بعدی مقاله روش هایی که پزشکان می توانند از آن برای درمان کمردرد در افراد ورزشکار استفاده کنند را مورد بررسی قرار می دهیم

تشخیص کمردرد در ورزشکاران

درمان کمردرد در ورزشکاران

روش های درمانی متعددی وجود دارد که می توان برای ورزشکاران مبتلا به کمردرد مورد استفاده قرار داد. بسیاری از این روش های درمانی جزو روش های غیر تهاجمی هستند و نیاز به جراحی ندارند؛ به طوری که ورزشکار با استفاده از این روش ها در کنار درمان مشکل خود می تواند به فعالیت های روزانه و بدنی ادامه دهد. برخی از این روش های درمانی مؤثر در درمان کمردرد به شرح زیر است:

قصد دارید سریعا لاغر یا چاق شوید ؟ مطالب زیر برای شماست!

چاقی سریع ، لاغری سریع

کیسه یخ یا کیسه آب گرم

استفاده از کیسه یخ یا کیسه آب گرم تأثیر بسزایی در تسکین درد، کاهش التهاب و افزایش دامنه حرکتی در ورزشکاران دارد. از کمپرس یخ می توان به صورت روزانه و چند مرتبه در طول روز به مدت 20 دقیقه بر روی ناحیه کمر استفاده کرد. پس از چند روز درمان کمردرد با کمپرس یخ، ورزشکار باید درمان را با استفاده از کیسه آب گرم یا حمام گرم ادامه دهد. استفاده از گرما باعث می شود که عضلات شل شده و درد آن ها تسکین پیدا کند.

ورزش و تمرین

یکی از راه های مؤثر در درمان کمردرد در ورزشکاران انجام تمرینات و ورزش های اصولی است که می تواند عضلات ناحیه شکم و پشت را تقویت کرده و با این کار حمایت بهتری از ستون فقرات در بدن صورت بگیرد. هر چه عضلات ناحیه شکم و پشت قوی تر باشند، از میزان درد در ناحیه کمر کاسته می شود.

موبیلیزاسیون ستون فقرات

روش درمانی موبیلیزاسیون ستون فقرات یکی از موثرترین روش ها برای درمان کمردرد است. تنظیم مجدد ستون فقرات با استفاده از این روش می تواند از طریق کاهش فشار وارد شده به ستون فقرات، افزایش انعطاف پذیری، بهبود جریان خون و کاهش تنش عضلانی، کمردرد را تسکین دهد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان و پیشگیری از کمردرد دارد. فیزیوتراپیست ها برنامه ای را بر اساس شرایط ورزشکار طراحی می کنند که تمرینات تقویتی، کششی و کم تاثیر را ترکیب می کند. این تمرینات عضلات پشتی که از ستون فقرات حمایت می کنند را تقویت کرده و از این طریق باعث کاهش درد کمر، افزایش عملکرد و جلوگیری از کمردرد بیشتر در آینده می شود.

تغذیه و مکمل ها در بدنسازی را فراموش نکنید !

مکمل بدنسازی ، برنامه غذایی بدنسازی

مصرف داروهای ضد التهاب

داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را می توان به عنوان یک نوع مسکن برای درمان کمردرد در ورزشکاران مورد استفاده قرار داد. این نوع داروها به طور موثر به کاهش درد و التهاب در ناحیه کمر کمک می کنند. با این حال، اگر کمردرد یک ورزشکار مزمن شود، پزشکان ممکن است داروهای قوی تری را نیز تجویز کنند. نوع داروی تجویز شده معمولاً به مشکل خاص در ناحیه کمر و سلامت کلی بیمار بستگی دارد.

مصرف داروهای ضد التهاب

در پایان به یاد داشته باشید که انجام ورزش به صورت اصولی و اجتناب از وارد کردن فشار زیاد به ستون فقرات و همچنین تقویت عضلات پشت و شکم می تواند در پیشگیری از ابتلا به کمردرد مؤثر باشد. همچنین اگر کمردرد در ورزشکاران به موقع درمان نشود احتمال تبدیل آن به درد مزمن و آسیب جدی بسیار زیاد است.

اگر شما هم تجربه ای در زمینه ابتلا به این مشکل دارید، خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید.

منابع:

https://www.umms.org/ummc/health-services/orthopedics/services/spine/patient-guides/low-back-pain-athletes

https://www.impactphysicaltherapy.com/how-to-treat-athletes-with-low-back-pain/